Prisijaukinti matcha – verta

Prisijaukinti matcha – verta

Šiuo metu arbatų bei kavų skonių ir aromatų gausa yra labai plati. Tikrai patenkinantis net ir paties išrankiausio kulinaro poreikis. Viena labiausiai linksniuojamų šiuo metu yra matcha arbata. O gal ją geriau vadinti kava? Viskas priklauso nuo to – kaip bus naudojami milteliai. Su jais galima pagaminti net ir desertus, tad viskas priklauso nuo Jūsų kūrybiškumo.

Svarbu ne tik nuspręsti gerti šią arbatą, tačiau ir rasti patikimą prekybos vietą? Kur pirkti matcha arbatą? Svarbiausia – patikimose, legaliose prekybos vietose, kurios turi visus sertifikatus. Tai yra garantija, kad geriama arbata pasižymės visomis svarbiausiomis savybėmis.

Arbatos gardinimo galimybės

Matcha – žalioji arbata. Tiksliau – pati geriausia jos sesė, kadangi matcha kiek kitokia nei daugeliui Lietuvoje pažįstama žalioji arbata. Nepriklausomai nuo to, kokiu metų laiku matcha yra mėgaujamasi – ją visada verta gardinti tam tikrais pagardais. Žiemos metu tai gali būti imbieras arba cinamonas, kuris ne tik suteikia „Kalėdinį“ skonį, tačiau ir apsaugo nuo ligų. Kitais metų laikais ši arbata gali būti gardinama kardamonu, kuris suteikia įmantraus poskonio.

Ši arbata taip pat gali būti gardinama augaliniu pienu. Tokiu atveju galima pagaminti labai skanią late. Puikus pasirinkimas yra avižų arba sojų pienas, kiti, kurie leidžia mėgautis labai skania puta.

Kai kurie šią arbatą gardina cukrumi. Galima, kadangi dažnam patinka kur kas priimtinesnis jos skonis. Tačiau jeigu norite džiaugtis tikrai skania matcha, tokiu atveju reikia ją gerti be jokių papildomų saldiklių. Pirmiausia galima bandyti prie jos pratintis su saldikliais, tam tinka ir medus, o kai žolelių skonis taps Jums priimtinas – bus galima nustoti dėti saldžius pagardus.

Matcha kokybė

Matcha yra gaminama iš žaliosios arbatos lapelių. Jie yra susmulkinami taip smulkiai, kad gaunami milteliai. Juos ir maišome šaukšteliu arba dar geriau – specialia šluotele. Šios arbatos svarbiausios savybės atsiskleidžia tik labai lėto džiūvimo metu. Tai bene labiausiai ir daro įtaką jos kainai. Taip, ši arbata tikrai nėra pats pigiausias rinkoje siūlomas gėrimas. Tačiau pamačius privalumus ir pajutus nuostabų jos skonį, esame tikri, kad galiausiai matcha arbata bus Jūsų rutinos dalis.

Taip pat pradėjus ieškoti šios arbatos ant pakuotės galite pamatyti, kad viena yra japoniška, kita – korėjietiška, trečia – dar iš kitos šalies. Kiekvienos jos skonis skiriasi. Gali tekti išbandyti kelias, kol galiausiai bus rasta Jums labiausiai tinkama. Ir, deja, tikrai ne visų miltelių kokybė yra vienodai gera. Pasikartosime, kad patikima prekybos vieta – garantija, kad geriate aukštos kokybės gėrimus.

Reikia mokėti paruošti arbatą

Dažnai tenka girdėti, kad  matcha arbatos skonis yra kiek neįprastas. Žinoma, kad viskas labai individualu. Kol vienam tas skonis labai patinka, tuo tarpu kitiems jis gali atrodyti keistas. Faktas yra tai, kad geriant ilgesnį laiko tarpą galiausiai yra priprantama prie skonio, aromato, tad normalu, kad tai gali būti Jūsų rutinos dalis.

Svarbu ne tik geros kokybės arbata, tačiau ir tinkamas jos paruošimas. Svarbiausia yra naudoti ne per karštą vandenį. Geriausiai tinka 60-80 laipsnių. Dar geriau – augalinis pienas. Tokiu atveju gėrimas bus švelnus. Naudokite 1, 2 šaukštelius. Kiekis gali kisti priklausomai nuo to, kokie pagardai yra naudojami. Taigi, nereikia bijoti eksperimentuoti.

Plakti miltelius galima su šaukšteliu. Tačiau ceremonija bus kur kas smagesnė naudojant specialiai tam pritaikytus įrankius. Šiuo atveju tai yra šluotelė. Jis padeda labai tolygiai išplakti juos ir taip atsiskiria svarbiausios gėrimo savybės.

Atsakyti

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus rodomas.

Naujienos iš interneto