Pagrindinis puslapis Reklama Kanapių aliejus: kodėl verta įtraukti į maisto racioną?

Kanapių aliejus: kodėl verta įtraukti į maisto racioną?

Kanapių aliejus: kodėl verta įtraukti į maisto racioną?

Jei kanapių sėklų aliejus nebuvo atsidūręs jūsų maisto racione – pats laikas jį įtraukti į mitybą. Žalsvo atspalvio, švelnaus riešutų skonio ir kvapo kanapių aliejus yra gaminamas iš kanapės augalo sėklų, kurios pasižymi didele maistine verte.

Kanapių aliejus yra vienas vertingiausių augalinių aliejų, galinčių tiek praturtinti mitybą, tiek padėti puoselėti odos, plaukų būklę.

Apie kanapių aliejaus maistinę vertę

Kanapių aliejų sudaro apie 75-80 procentus polinesočiųjų riebalų rūgščių („gerųjų riebalų“). Tai yra vienas mažiausiai sočiųjų riebalų rūgščių turinčių augalinių aliejų. Be to, jame randamas optimalus ir subalansuotas kiekis omega-3 bei omega-6 riebalų rūgščių, kurių mūsų organizmas nepasigamina. Jis praturtina mitybą ir kitomis nepakeičiamomis riebalų rūgštimis: gama linoleino rūgštimi, oleino rūgštimi, stearidono rūgštimi.

Kanapių aliejuje gausu antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, beta-karotenas. O taip pat – mineralų: kalcio, magnio, sieros, fosforo, kalio ir kitų.

Kanapių aliejaus nauda sveikatai

Kanapių aliejus gali padėti sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, palaikyti normalų kraujo spaudimą, pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Jis mažina uždegimines reakcijas organizme, todėl yra naudingas sergantiems autoimuninėmis ligomis, akne ir kitais uždegimą sukeliančiais sutrikimais.

Šis produktas teigiamai veikia imuniteto funkcijas, metabolizmą. Kanapių aliejus gali padėti sumažinti ir nemalonius priešmenstruacinio sindromo, mėnesinių simptomus, pagerinti virškinimą.

Dėl didelio kiekio nepakeičiamųjų riebalų rūgščių ir priešuždegiminio poveikio, kanapių aliejus naudingas smegenų funkcionavimui.

Kaip naudoti mityboje?

Kanapių aliejus, kaip ir daugelis kitų šaltai spaustų, nerafinuotų aliejų, yra netinkamas kepimui aukštesnėje kaip 150°C temperatūroje. Viršijus šią ribą, aliejuje gali išsiskirti transriebalų rūgštys ir kitos kenksmingos medžiagos. Todėl kanapių aliejų geriausia naudoti paruošto maisto gardinimui ar apdorojant žemoje temperatūroje. Juo galite skaninti salotas, košes, troškinius, daržovių, sulčių kokteilius ir kitus patiekalus. O taip pat vartoti ir vieną – kaip maisto papildą.

Kanapių aliejus tinkamas kasdieniam naudojimui. Tai puikus pasirinkimas norintiems praturtinti mitybą „gerosiomis“ riebalų rūgštimis, vitaminais ir mineralais. Rekomenduojama kanapių aliejaus paros norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.

PR

 

Naujienos iš interneto