Kodėl verta kanapių sėklas įtraukti į kasdieninės mitybos racioną?

Kodėl verta kanapių sėklas įtraukti į kasdieninės mitybos racioną?

Kaip ir chia, ir linų sėklos, kanapių sėklos taip pat žinomos dėl savo didžiulės naudos. Problema ta, kad daugelis žmonių vengia šių sėklų, nes jos priklauso kanapių genčiai, garsėjančiai savo vartojimu narkotikams. Skirtumas tas, kad kanapių sudėtyje nėra daug THC komponento, o tai reiškia, kad jos nesukelia haliucinacijų.

Dabar, kai šis mitas buvo paneigtas, sužinokite apie visus jo privalumus mūsų sveikatai https://jorus.lt/kategorija/maisto-produktai/kanapiu-seklos/

Kanapių sėklos padeda tiems, kurie laikosi svorio metimo dietos

Pirmasis privalumas yra tas, kad kanapių sėklos padeda mesti svorį, jei įtrauksite jas į kasdieninę savo dietą. Taip yra todėl, kad jos sukelia sotumo jausmą, sumažindamos norą užkandžiauti ir priversdamos žmogų maitintis tik tiek, kiek reikia kūnui.

Kanapėse gausu omega 3

Kanapės yra vienas turtingiausių omega 3 maisto produktų gamtoje. Ši nepakeičiama riebalų rūgštis tiesiogiai veikia smegenis ir prisideda prie kognityvinių funkcijų palaikymo. Tai padeda išvengti  labai rimtų ligų, kaip nerimas ir depresija, ir kitų degeneracinių ligų, tokių kaip Alzheimerio liga. Beje, verta prisiminti, kad maistas iš upių, kaip ir kai kurios žuvys, nors ir turi omega 3, gali būti užterštas gyvsidabriu. Kalbant apie kanapių sėklas, ši problema neegzistuoja, todėl jos labai tinka tiems, kuriems reikia papildyti šią riebalų rūgštį organizme.

Apsaugo nuo širdies ligų atsiradimo

Jei jums reikia kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, žinokite, kad kanapių sėklos padeda šiame procese. Taip yra todėl, kad jie mažina blogojo cholesterolio (MTL) kiekį ir padidina gerojo (DTL) kiekį, o tai apsaugo nuo arterijų užsikimšimo ir dėl to širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimo.

Jose yra daug maistinių medžiagų

Jose daugiausia yra vitamino E, kuris, kaip žinoma, yra stiprus antioksidantas. Tai reiškia, kad jis kovoja su laisvaisiais radikalais ir apsaugo nuo ląstelių oksidacijos, o tai galiausiai gali sukelti vėžį. Be to, sėklose gausu kelių mineralų, tokių kaip manganas, fosforas, cinkas ir magnis. Todėl nėra jokios priežasties nepradėti kanapių naudoti kaip ingrediento savo receptuose. Beje, jos gali būti naudojamas kaip kitų sėklų, tokių kaip linų sėmenys ir chia, pakaitalas, tik būkite kūrybingi virtuvėje.

PR

Naujienos iš interneto