gastronominis paveldas

Pagrindinis puslapis gastronominis paveldas
Prof. R. Laužikas: „Senovėje uogomis gydėsi, o virti uogienes lietuviai dažniau pradėjo tik tarpukariu“
Įrašas

Prof. R. Laužikas: „Senovėje uogomis gydėsi, o virti uogienes lietuviai dažniau pradėjo tik tarpukariu“

Nors dabar uogas populiariau žiemai šaldyti, išsikepę blynų vis tiek ieškome stiklainio uogienės. O kadaise prisiuogauti ir prisivirti uogienių buvo tarsi savotiškas garbės reikalas. Gastronominio paveldo tyrinėtojas, prof. Rimvydas Laužikas sako, kad nors buvusioje Luokesų ežero polinėje gyvenvietėje rasta gervuogių, mėlynių, žemuogių sėklelių, kurioms galėtų būti maždaug 2 500 metų, uogavimo reikšmė senovės žmonių gyvenime nebuvo itin...