Pagrindinis puslapis Naujienos Pokalbis iš širdies yra viena gražiausių dovanų, kurią žmogus gali padovanoti kitam žmogui. “Jaunimo linijoje” savanoriai budi ištisą parą ir atsiliepia telefonu 8 800 28888

Pokalbis iš širdies yra viena gražiausių dovanų, kurią žmogus gali padovanoti kitam žmogui. “Jaunimo linijoje” savanoriai budi ištisą parą ir atsiliepia telefonu 8 800 28888

Pokalbis iš širdies yra viena gražiausių dovanų, kurią žmogus gali padovanoti kitam žmogui.  “Jaunimo linijoje” savanoriai budi ištisą parą ir atsiliepia telefonu 8 800 28888

www.voruta.lt

Galbūt jau kurį laiką svarstai, kad norėtum su kažkuo pasikalbėti apie tai, kaip jautiesi? O gal kažkas Tave stabdo ir nedrįsti atsiverti, svarstai, ar verta?

Pokalbis iš širdies turbūt yra viena gražiausių dovanų, kurią žmogus gali padovanoti kitam žmogui. Nuoširdus pokalbis veda į supratimą, palaikymą, nusiraminimą, mažina vienatvės jausmą ir gali padėti atrasti reikalingą sprendimą sudėtingoje situacijoje.  Pokalbio dėka žmonės tampa artimesni, stiprėja jų tarpusavio ryšys, atsiranda saugumo jausmas, jog ir kitą kartą bus kam atsiverti.

Atsakykite į klausimus ir suskaičiuokite teigiamus atsakymus.

 

  1. Ar atrodo, kad neturi, kam galėtum papasakoti apie savo jausmus?
  2. Ar atrodo, jog niekas tavęs negali suprasti?
  3. Ar artimiausiems žmonėms gali papasakoti tik apie malonius savo išgyvenimus, o apie nemalonius nutyli?
  4. Ar prieš užmiegant sunku nustoti galvoti apie įvairius rūpesčius?
  5. Ar būna, kad viduje tiek daug jausmų, jog sunku suprasti, kaip jautiesi?
  6. Ar būna, jog sunku įvardinti, kaip jautiesi?
  7. Ar dažnai nenori jaustis taip, kaip jautiesi (pykti, liūdėti, bijoti)?
  8. Ar norėtum kam nors išsipasakoti, bet nedrįsti?
  9. Ar manai, jog niekam nerūpi, kaip tu jautiesi?
  10. Ar būna, jog bandai pasimiršti apie savo savijautą ar nusiraminti geriant alkoholį, rūkant?

Suskaičiuok, į kiek klausimų atsakei „Taip“. Jei atsakei „Taip“, į:

0-2 klausimų, – atrodo, jog pokalbiai iš širdies tau yra pažįstami ir gali atsiverti kitam žmogui. Turbūt turi keletą žmonių, kurie jauti, jog tave supranta ar kuriems gali papasakoti, kaip jautiesi. Svarbu, jog papasakotum patikimam žmogui apie tuos klausimus, į kuriuos atsakei “Taip”.

3-6 klausimų, – panašu, jog nuoširdžių pokalbių tau trūksta. Galbūt šiuo metu išgyveni sunkesnį laiką savo gyvenime. Pokalbis iš širdies gali padėti pasijusti ramiau. Verta susikurti progą pokalbiui su patikimu žmogumi, padaryk tai dar šią savaitę!

7-10 klausimų, – pokalbio iš širdies reikia labai skubiai. Atrodo, jog tave slegia rūpesčiai, jausmai ir svarbu jais pasidalinti. Galbūt nesijauti, jog turi kam papasakoti apie savo išgyvenimus. Tokiu atveju gali kreiptis į “Jaunimo liniją”.

 

Žingsniai, kaip pasiruošti pokalbiui iš širdies:

  1. Išsirink žmogų, kuriam norėtum atsiverti. Pagalvok, kuo pasitiki, su kuo tau bendrauti yra miela.
  2. Atraskite laiką, jog nereikėtų skubėti ar nuolat žvilgčioti į laikrodį.
  3. Išsirink ramią vietą, jog niekas jūsų netrukdytų.
  4. Giliai įkvėpk ir pradėk pasakoti tiek, kiek gali. Pokalbis gali vykti ir lėtai, mažais žingsneliais.

Norint atsiverti, neabejotinai labai svarbu rasti patikimą žmogų. Kai kurie žmonės nesijaučia savo aplinkoje tokių turintys, tad pokalbius iš širdies jiems dovanoja “Jaunimo linijos” savanoriai. “Jaunimo linijoje” savanoriai budi ištisą parą ir atsiliepia telefonu 8 800 28888, atsako į elektroninius laiškus ir internetinius pokalbius.

Skirkite 1,2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio, kad nuoširdžių ir gelbėjančių pokalbių būtų daugiau.

Naujienos iš interneto