Velykinė pasha

Pagrindinis puslapis Velykinė pasha
Nors anksčiau lietuvių Velykų stalą puošė įdarytos kiaulių galvos,  iki šių dienų dienų išliko tik kepiniai: prof. R. Laužikas kviečia  išbandyti senovinį „paschos“ receptą
Įrašas

Nors anksčiau lietuvių Velykų stalą puošė įdarytos kiaulių galvos, iki šių dienų dienų išliko tik kepiniai: prof. R. Laužikas kviečia išbandyti senovinį „paschos“ receptą

Ant visų šventinių stalų rastume panašių mėsos patiekalų: šaltieną, keptą kiaulienos kumpį, rūkytas dešras. Pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo, prof. Rimvydo Laužiko, pagal senovines tradicijas per Velykas būdavo valgomi kiaulienos, avienos patiekalai, ši šventė išsiskirdavo prašmatnių kepinių gausa, be to, ant stalo puikuodavosi iš sviesto nulipdytas avinėlis. Išskirtiniai buvo ir pieno gaminiai, kurie išliko populiarūs iki...