Užgavėnių blynai

Pagrindinis puslapis Užgavėnių blynai
Ruošiamės Užgavėnėms. Bulviniai blynai
Įrašas

Ruošiamės Užgavėnėms. Bulviniai blynai

Bulviniai blynai. Jolantos Veličkienės nuotraukos Jolanta Veličkienė, maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė, Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.voruta.lt Vienas iš Užgavėnių šventės simbolių jau seniai tapo blynai. Dažniausiai būdavo kepami miltiniai arba tarkuotų bulvių blynai. Tai – vienas populiariausių valgių Europoje. Blynai kepami iš pačių įvairiausių ingredientų, gali būti saldūs arba pikantiški,...

Prof. R. Laužikas apie Užgavėnių tradicijas: „Vietoje blynų anksčiau ragautas šiupinys su kiaulių uodega ir vėdarai“
Įrašas

Prof. R. Laužikas apie Užgavėnių tradicijas: „Vietoje blynų anksčiau ragautas šiupinys su kiaulių uodega ir vėdarai“

Užgavėnės – tai tarsi pirmas žingsnis pavasario link, kai po tamsios žiemos norisi jas švęsti skanaujant gardžius patiekalus. Nors jos mums neatsiejamos nuo pačių įvairiausių blynų, gastronominio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas pastebi, kad kadaise jie nebuvo svarbiausias šios šventės patiekalas. Valgiai skyrėsi priklausomai nuo regiono, bet visur ant stalo atsirasdavo įvairių mėsos ir miltų patiekalų, kurie tikrai...