Termometrų stulpeliams pasiekus kone 30 laipsnių, karštis tampa papildomu krūviu organizmui, kuris praranda daug skysčių, tad šią pusiausvyrą būtina atstatyti. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ kategorijos vadovo Edvino Čiro, per karštymetį lietuviai noriai perka ne tik vandenį, bet ir citrusinių vaisių sultis, pasaldintus gėrimus. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria troškulį malšinti tiesiog paprastu,...
karščiai
Karščiai sergantiems širdies ligomis gali tapti nuosprendžiu: į ką atkreipti dėmesį
Karščiai vargina ir sveikus žmones, tačiau sergantiems lėtinėmis, širdies bei kraujagyslių ligomis aukšta oro temperatūra gali būti pražūtinga. Pasak Lietuvos kardiologų draugijos prezidentės prof. Jelenos Čelutkienės, esant karščio bangoms, paprastai išauga tiek širdies įvykių, tiek ir mirčių nuo jų skaičiai. „Karščiai pavojingi dėl daugelio veiksnių. Svarbiausias yra poveikis organizmo skysčių balansui – per karščius padidėja...
Dietologė patarė, koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti
Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti. Tačiau nuo labai šaltų skysčių, ypač tuomet, kai lauko temperatūra perkopia 30 laipsnių pavėsyje, gali greitai pradėti perštėti gerklę. Tad sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, karštomis vasaromis...