Brigita Baratinskaitė

Pagrindinis puslapis Brigita Baratinskaitė
Lietuvių gurmanus vis dažniau žavi armėniški delikatesai: kaip namuose pasigaminti vytintos jautienos basturmą?
Įrašas

Lietuvių gurmanus vis dažniau žavi armėniški delikatesai: kaip namuose pasigaminti vytintos jautienos basturmą?

Bastruma. AdobeStock nuotrauka www.voruta.lt Noras išbandyti gurmaniškus mėsos delikatesus lietuvius vis dažniau įkvepia paragauti egzotiško svečių kraštų kulinarinio paveldo. Vienas tokių sparčiai populiarėjančių Rytų virtuvės atradimų – armėniška vytinta jautiena – basturma. Jos paruošimui naudojama daug druskos, aštrių prieskonių, o rezultatas stebina išorėje kieta, gausiai prieskoniuota mėsos plutele, saugančia minkštą, aromatingą ir burnoje tirpstančią mėsą....