augalinės kilmės maistas

Pagrindinis puslapis augalinės kilmės maistas
Išskirti daugiausiai baltymų turintys augaliniai produktai: vienas jų turi daugiau baltymų negu mėsa ar žuvis
Įrašas

Išskirti daugiausiai baltymų turintys augaliniai produktai: vienas jų turi daugiau baltymų negu mėsa ar žuvis

Dietologė Evelina Sabonaitytė Augalinės kilmės maisto vartojimas ne tik prisideda prie aplinkos gerovės, siekiant užtikrinti tvaresnę maisto sistemą, bet ir yra palankus žmogaus sveikatai. Augalinės kilmės maiste gausu antioksidantų, nesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat skaidulų, kurių nerastume gyvulinės kilmės produktuose. Todėl, norint užtikrinti visavertę mitybą, rekomenduojama į kasdienį racioną įtraukti kokybiškų augalinės kilmės baltyminių produktų,...