Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“

Pagrindinis puslapis Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“
Lietuvos sūrininkai mokė ukrainiečius ūkininkus spausti sūrius karo lauko sąlygomis
Įrašas

Lietuvos sūrininkai mokė ukrainiečius ūkininkus spausti sūrius karo lauko sąlygomis

Joana Burn nuotr. Po Maidano įvykių susibičiuliavę Lietuvos ir Ukrainos ūkininkai tęsė draugystę ir prasidėjus karui. Karo metu visiškai sustojus logistikai, Ukrainos ūkininkai ieškojo būdų, ką daryti su pieno pertekliumi fermose. Čia jiems pagalbą suteikė sūrininkai iš Lietuvos, išmokę paprastų, bet veiksmingų sūrio receptų, padėjusių ukrainiečiams konservuoti pieną. Taip jie gali pagaminti produktų, kurių reikia...

Užuosk, pajausk, kaip kvepia duona… Naminės duonos receptai
Įrašas

Užuosk, pajausk, kaip kvepia duona… Naminės duonos receptai

I. Šidlaitės knygos „Natūralus rauginimas“ atvartas ir Jolantos Veličkienės iškeptos  duonos riekelės pagal I. Šidlaitės  receptą Jolanta Veličkienė, maisto technologė, technologijų edukologė, Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.traku-zeme.lt Manau, dažnas su manimi sutiks, kad nėra kito mielesnio kvapo už šviežios, kepamos duonos. Pajutus tą nuostabų, sodrų aromatą, paragavus kvapnios, šiltos duonos, mūsų širdys prisipildo šilumos...