Pagrindinis puslapis Lietuva 2017 – ieji – poeto Kazio Bradūno metai

2017 – ieji – poeto Kazio Bradūno metai

Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad šiais metais bus minimos poeto, publicisto Kazio Bradūno 100-osios gimimo metinės, nutarė paskelbti 2017-uosius Kazio Bradūno metais.

Seimo priimtame nutarime pabrėžiama, kad Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Kazys Bradūnas yra vienas ryškiausių XX amžiaus žemininkų-lankininkų kartos poetų, Jungtinių Amerikos Valstijų lietuvių literatūrinio ir kultūrinio gyvenimo organizatorių.

Seimo nutarimu Vyriausybei pasiūlyta sudaryti Kazio Bradūno metų komisiją, kuri per mėnesį nuo nutarimo priėmimo parengtų Kazio Bradūno metų minėjimo veiksmų planą, ir 2017 metų valstybės biudžete numatyti lėšų šiam planui įgyvendinti.

Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-181(2) balsavo 100 Seimo narių, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras.

K. Bradūnas gimė 1917 m. vasario 11 d. Vilkaviškio rajone. Vėliau Kauno ir Vilniaus universitetuose studijavo lituanistiką, o 1949 metais persikėlė gyventi į JAV. Čia aktyviai dalyvavo kultūrinėje veikloje, redagavo „Aidus“, „Literatūrinius lankus“, dirbo leidinyje „Draugas“.

Apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu, 1992 m. Nacionalinės premijos laureatas.

Lietuvių poetas, publicistas K. Bradūnas mirė 2009 m. vasario 9 d. Vilniuje, palaidotas Antakalnio kapinėse.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro vyriausiasis specialistas

Rimas Rudaitis

Naujienos iš interneto