„Vilkyškių pieninei“ Paryžiuje – apdovanojimai už inovatyvumą

Autorius: Data: 2014-10-31, 15:58 Spausdinti

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

Spalio 19–23 dienomis „Vilkyškių pieninė“ savo produkciją pristatė didžiausioje pasaulyje maisto produktų parodoje SIAL 2014 Paryžiuje. Įmonė sulaukė ne tik didžiulio susidomėjimo, bet ir apdovanojimų už dviejų produktų inovatyvumą ir pateko tarp inovatyviausiųjų maisto pramonės atstovų pasaulyje.

Didžiausioje pasaulyje tarptautinėje maisto produktų parodoje SIAL 2014, rengiamoje kas dvejus metus nuo 1964-ųjų, „Vilkyškių pieninės“ lydyti sūriai ir kefyras patogioje naujo dizaino 330 g pakuotėje buvo įvertinti ir apdovanoti už inovatyvumą. Konkurso „SIAL Innovation“ profesionali vertinimo komisija iš daugiau kaip 1 500 dalyvių išrinko net du Vilkyškių gaminamus produktus.

Kefyro inovacija komisijos narius sužavėjo tuo, kad „Vilkyškių pieninė“ sugebėjo modernizuoti tradicinį produktą, pateikti jį patraukliai, vartotojui patogioje pakuotėje.

Lydyti sūriai pripažinimą pelnė už skonių paletę bei pakuotės patrauklumą. Praėjusį pavasarį „Vilkyškių pieninė“ Lietuvos vartotojams pasiūlė trijų skonių lydytus sūrius – „Maasdam“, „Mozzarella“ bei „Cioccolato“.

„Patekimas į „SIAL Innovation“ paviljoną yra ne tik garbingas įvertinimas, bet ir galimybė praplėsti partnerių tinklą“, – teigė „Vilkyškių pieninės“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

„SIAL Innovation“ paviljonas laikomas bene svarbiausia parodos dalimi.

Sūris specialioje dangoje – meistrystės įrodymas

Pasak „Vilkyškių pieninės“ personalo vadovo Nedo Budgino, įmonės pasididžiavimas – meistrų sukurtos originalios receptūros sūriai, brandinami specialioje dangoje. Vos pagaminti sūriai padengiami specialia danga ir noksta ant skandinaviškų eglių lentų šiuolaikiškai įrengtose patalpose. Meistrams padeda moderni automatizuota olandiška sūrių dažymo ir vartymo įranga. Apvalios formos sūriai sunokę sveria apie 6 kilogramus. Kiekvieną rūšį žymi vis kita dangos spalva.

Speciali sūrio danga sukuria natūralias sūrio brandinimo sąlygas, kurios yra itin svarbios, nes sūris – „gyvas“ produktas. Tokia danga leidžia sūrio fermentams ir mikroorganizmų kultūroms toliau keisti sūrio skonį bei struktūrą. Tai ir sudaro brandinimo esmę. Padengti specialiomis dangomis kietieji sūriai brandinami įgyja itin subtilius skonius ir aromatus, tampa elastingi, o ilgiau pabrandinus – trapūs.

Šiemet „Vilkyškių pieninė“, minėdama veiklos jubiliejų, pristatė būtent šiai progai sukurtą naujieną – originalios receptūros, net keletą metų kurtą ilgo brandinimo kietąjį sūrį „Jubiliejinis 1934“. Tai premium kokybės 12 mėnesių brandinimo kietasis sūris.

Ne mažiau dėmesio verti ir kiti bendrovės gaminami kietieji sūriai. Vienas jų – „Žalgiris“, dengiamas tamsiai žalia danga ir brandinamas 6–8 mėn. Lietuvoje „Žalgiris“ vadinamas švelniąja parmezano sūrio alternatyva. Būtent alternatyva, o ne kopija, nes šis sūris pasižymi savitomis išraiškingo skonio ir aromato savybėmis, dėl kurių jis yra ypač vertinamas profesionalių kulinarų ir naudojamas tiek gaminant patiekalus, tiek derinant su vynu. Kietasis sūris „Prussia“ padengtas juoda danga, jis nokinamas 3 mėnesius. Tai nuostabi premium lygio sumuštinių sūrio alternatyva, pasižyminti tiek itin švelniu aromatu, tiek skoniu.

Įmonė didžiuojasi ir klasikiniais savo sūriais.

Sūrelius atranda visas pasaulis

„Vilkyškių pieninės“ pristatomi glaistyti varškės sūreliai žavi ir užsienio vartotojus. Glaistyti varškės sūreliai, garsinantys „Vilkyškių pieninę“, gaminami iš natūralios varškės ir apliejami storu šokolado sluoksniu. Jie pasižymi puikiu skoniu, yra sotūs, be jokių konservantų.

– Tokio didžiulio įvairių varškės sūrelių asortimento, tokios skonių paletės, kokią siūlome mes – vanilės, aguonų, su džiovintomis slyvomis, su šaltalankiais ir rabarbarais, su mėlynėmis ir su keptais obuoliais bei cinamonu – nerasite niekur pasaulyje. Šis senas tradicijas turintis desertas dar neseniai buvo Baltijos šalių paslaptis, tačiau dabar juos atrasti jau gali ir kitų šalių pirkėjai, – džiaugėsi N.Budginas.

„Vilkyškių pieninės“ gaminami sūreliai, kaip ir kiti produktai, išsiskiria ne tik savo kokybe bei asortimentu, bet ir dizainu – pernai prekės ženklas „Vilkyškių pieninė/Vilkyškių“ pripažintas metų prekės ženklu Lietuvoje.

Pasaulis jau ne tik paragavo, bet ir įvertino „Vilkyškių pieninės“ gaminamus skanėstus iš varškės. Glaistyti varškės sūreliai tarptautinėje maisto inovacijų parodoje SIAL 2012 buvo įvertinti „SIAL Innovation“ apdovanojimu.

Naujovė – jogurto desertai

Norintiems atrasti ir patirti malonumo akimirkas „Vilkyškių pieninė“ pristatė naujuosius jogurto desertus „Vilkyškių „Murr“ su unikaliu, rinkoje dar nematytu priedu – traškiais baltaisiais grikiais. Unikali, riešutinė jų tekstūra ir skonis nustebins daugelį, o prabangios desertinės džiovintų figų, slyvų uogienės bei karamelė, sumaišyta su švelniu ir lengvu jogurtu, visiems padarys įspūdį. Asortimentą sudaro trijų rūšių jogurto desertai: su džiovintomis slyvomis ir traškiais baltaisiais grikiais, su džiovintomis figomis ir traškiais baltaisiais grikiais bei su karamele ir traškiais baltaisiais grikiais.

Baltieji grikiai – tai skrudinti rudieji grikiai, kurių luobelė pakaitinus atsiskiria. Baltieji grikiai yra minkštos, tačiau traškios struktūros, primena riešutus. Šie grikiai ne tik skanūs, bet ir ypač vertingi, nes juose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, skaidulų.

„Vilkyškių pieninės“ gaminami jogurtai jau yra sulaukę tarptautinio pripažinimo. Tarptautinėje parodoje SIAL 2012 bendrovės gaminami jogurtai su agrastais buvo įvertinti „SIAL Innovation“ apdovanojimu.

Lietuva - Prancūzija , , ,



Susiję straipsniai

Comments are closed.

Lankomumas


Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Archyvas

Rubrikos

Sekite mus per Facebook!

RSS srautas

Vorutos RSS srautas

Svetainės medis

Svetainės struktūra