Tik už aukščiausios kokybės produktus – prestižiniai ,,AgroBalt“ medaliai

Autorius: Data: 2014-04-05, 11:58 Spausdinti

Tik už aukščiausios kokybės produktus – prestižiniai ,,AgroBalt“ medaliai
Žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna džiaugiasi, kad 1995 metais gimusi graži tradicija apdovanoti geriausius parodos eksponatus parodos aukso medaliais ir diplomais gyva ir šiandien. „Šiandien, parodos atidarymo dieną, apdovanojame geriausius tautinio paveldo, tradicinius maisto produktus ir šiemet gimusios naujos nominacijos – šauniausio jaunojo maistininko idėjos laureatus – 22 eksponatai apdovanoti aukso medaliais, 23 įteikti parodos diplomai. Šiemet šio prestižinio apdovanojimo siekė 65 Lietuvos maisto perdirbimo įmonės,  pateikusios beveik 100 produktų“, – apibendrino ministras.
Tarptautinės žemės ūkio ir maisto pramonės parodos „AgroBalt 2012“ eksponatų konkurso (toliau – konkursas) tikslas – gerinti žemės ūkio ir maisto produktų ir kitokios žemės ūkio produkcijos kokybę, skatinti tradicinių ir regioninių produktų gamybą, didinti žemės ūkio ir maisto produktų konkurencingumą, tausoti aplinką. Konkurso metu varžomasi dėl aukso medalių ir diplomų, kurie suteikiami geriausiems tarptautinės žemės ūkio ir maisto pramonės parodos ,,AgroBalt 2014“ eksponatams.
,,Šiemet konkursui buvo teikiami visų šalių dalyvių eksponatai: maisto produktai, tautinio paveldo, jaunojo maistininko idėjos, veisliniai gyvuliai bei žemės ūkio technika, kurių kokybei įrodyti ar įvertinti nereikia specialios ekspertizės ar papildomų laboratorinių tyrimų. Eksponatus vertino autoritetinga komisija, kurią sudarė net 4 ekspertų grupės”, – patikino ministras.
Renkant geriausius maisto eksponatus komisija vertino jų sudėtį, maistinę vertę, technologinius ypatumus, juslines savybes, prekinę išvaizdą, gamybos ekologiškumą, vartotojų atsiliepimus ir pan. Panašūs kriterijai galiojo ir renkant šauniausią jaunojo maistininko idėją, tiesa, čia itin svarbi buvo kūrybinė idėja (paprasta, naudinga, įdomu, originalu).
Ministrą V. Jukną itin gerai nuteikė jaunųjų maistininkų pasirodymas – aukso medalius pelnė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro (autoriai: Andrius Norvaiša, Jurinta Jočytė, Rytis Adomaitis, vadovė Žydronė Žarskienė) virtos baltosios dešrelės ir VšĮ Kauno kolegijos (autoriai Meda Nekrošiūtė, Karolina Kuliešiūtė, vadovė Ingrida Kraujutienė) traški duonelė ,,Trakšt“ su sezamo, linų sėklomis ir saulėgrąžų branduoliais. Pastaroji taip pat pelnė ir diplomą už šalčiu džiovintus moliūgus ,,Liuks“. Diplomais apdovanoti jaunųjų iš Klaipėdos turizmo kolegijos,  Klaipėdos valstybinės kolegijos, VšĮ Utenos kolegijos sukurti produktai.
Vertinant tautinio paveldo produktus buvo kreipiamas dėmesys, ar gaminimo būdas perduodamas iš kartos į kartą, ar produktai gaminami ne mažiau kaip 100 metų, ar naudojamos senosios technologijos (įrankiai, padargai), ar produktai gaminami išsaugant gaminio unikalias tradicines savybes bei sudėtį, ar produktas šalyje paplitęs ir pan. Šiemet aukso medalius pelnė UAB ,,Alytaus duonos“ proginė duona, UAB ,,Daivida“ už šaltai rūkytą Rokiškio skilandį, IĮ Aldonos Udrienės kaimiškas Jovarų alus.
„AgroBalt“ aukso medalis – prestižinis apdovanojimas, nes medalį pelno tik pačios aukščiausios kokybės gaminiai. Parodos dalyviams – tai aukščiausias jų darbo įvertinimas, kokybės garantas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkoje, puiki reklamos priemonė“, – įsitikinęs žemės ūkio ministras prof. V. Jukna.
Eksponatas ,,AgroBalt“ parodos medaliu gali būti pažymėtas tik vieną kartą. Jau įvertintas medaliu produktas gali būti pakartotinai teikiamas konkursui tik tuo atveju, jeigu jo savybės (išvaizda, sudėtis, kiti kokybės rodikliai) yra iš esmės pagerinti.
PARODOS „AGROBALT 2014“
AUKSO MEDALIAIS APDOVANOTI :
Eksp. Nr.    Įmonės pavadinimas / Vardas, pavardė    Eksponato pavadinimas
1    UAB ,,ALYTAUS DUONA“    Proginė duona
2    UAB ,,DAIVIDA“    Rokiškio skilandis, šaltai rūkytas
3    IĮ ALDONOS UDRIENĖS    Kaimiškas Jovarų alus
4    ŽŪK ,,Eriškių pienas“    Naminis saldus pieno sūris su kmynais
5    UAB ,,Radviliškių kaimo kepykla“     Duona Vyrams
6    Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras Autoriai: Andrius Norvaiša, Jurinta Jočytė, Rytis Adomaitis. Vadovė – Žydronė Žarskienė    Virtos baltosios kiaulienos dešrelės, a. r.
7    AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS“ filialas „Mažeikių pieninė“    Pasukų jogurtas ,,Gamtos“
8    AB ,,ŽEMAITIJOS PIENAS“    Ekologiška jogurtinė grietinė ,,Dobilas“ 10 % rieb.
9    AB ,,ŽEMAITIJOS PIENAS“    Varškės sūrelis Pinas-Burboninė vanilė 8 % rieb. 100 g
10    AB ,,ROKIŠKIO SŪRIS“    Kietasis sūris ,,Rokiškio GRAND“
11    UAB ,,VIKEDA“    ,,Dadu“ Spanguolių skonio valgomieji ledai su spanguolių įdaru vafliniame ragelyje
12    UAB ,,ARVI KALAKUTAI“ KŪB     Voilà! Marinuota kalakuto puselė

13     AB ,,KREKENAVOS AGROFIRMA“    Virtos pieniškos dešrelės ,,Mėsingos“
14    UAB ,,BIOVELA“    Kiaulienos mentė česnakiniame marinate
15    UAB ,,RŪTA“    Šokoladinių saldainių rinkinys ,,Didžiųjų kunigaikščių pagundos“
16    UAB ,,KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKAS“    Marinuoti agurkai ,,Jubiliejiniai“ su ąžuolo lapais
17    UAB ,, LIETUVIŠKAS MIDUS“    Bičių duonelės likeris
18    MB ,,BIOPRODUKTAS“    Kanapių sėklų aliejus ,,HEMPUS“
19    UAB ,,AGROVET“    Virtos EKSTRA pieniškos dešrelės
20    VšĮ Kauno kolegija. Autoriai: Meda Nekrošiūtė, Karolina Kuliešiūtė. Vadovė – Ingrida Kraujutienė    Traški duonelė ,,Trakšt“ su sezamo, linų sėklomis ir saulėgrąžų branduoliais
21     ŽŪB ,,DELIKATESAS“    Šaltai rūkyta elnienos dešra
22     UAB ,,LITAMILK“     Visavertis pieno pakaitalas veršeliams NutriCalf Premium

PARODOS „AGROBALT 2014“
DIPLOMAIS APDOVANOTI:

Eksp. Nr.    Įmonės pavadinimas /  Vardas, pavardė    Eksponato pavadinimas

1    UAB ,,RADVILIŠKIŲ KAIMO KEPYKLA“    Petronėlės duona
2    UAB ,,DAMSA“    Vytinta jautienos nugarinė    90
3    Ūkininkas Bronislavas Liubomiras Vošteris    Belukštės avižos (miltai)    90
4    UAB ,,ŠULTĖ IR PARTNERIAI“    ,,Bernelių užeigos“ plikyta ruginė duona    90
5    UAB ,,DAUMANTAI LT“    „Daumantų“ majonezas ,,MangoMajo“    90
6    UAB ,,PLUNGĖS DUONA“    Ekologiška tamsi duona su daigintais rugių grūdais ,,Trejos girnos“, 400 g    90
7    MB ,,SULČIŲ FABRIKAS“    Morkų obuolių sultys ,,Slow juice“    89
8    UAB ,,VIKTORIJA IR PARTNERIAI“    Sausainiai ,,Su džiovintais obuoliukais“    89
9    UAB ,,KLAIPĖDOS DUONA“    Lietuviška ,,BOČIŲ“ duona, 800 g    87
10    Klaipėdos turizmo kolegija. Autorius: Justina Rimeikaitė. Vadovė – Ilona Stasiulienė    Konditerijos gaminys ,,Juodasis perlas“    87
11    VšĮ Kauno kolegija. Autoriai: Ignė Kupstaitė, Ovidijus Pamedytis. Vadovas – Tomas Brazauskas    Šalčiu džiovinti moliūgai ,,Liuks“    87
12    UAB ,,BIOVELA“    Virtos pieniškos Mamos dešrelės    86
13    AS ,,PALJASSAARE KALATOOSTUS“    Žuvų gabalėliai su mocarela sūriu „3 in 1“, 300g    86
14    AB ,,GUBERNIJA“    Alus ,,Tamsusis Elis“     86
15    Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras. Autoriai: Ernestas Radzevičius, Munara Usonova, Ernestas Adomavičius. Vadovė – Edita Guobienė    Mažai rūkytos vytintos dešrelės, a.r.    85
16    Klaipėdos valstybinė kolegija. Autorius: Ignas Šeputis. Vadovas – Orestas Levuchinas    Baltyminis batonėlis ,,TAKE IT“    85
17    UAB ,,GEROVĖS KONSERVŲ FABRIKAS“    Džiovintų baravykų užtepėlė    85
18    UAB ,,ALDIGUS“    Prancūziški pyragėliai ,,Taler“, 185 g    85
19    ŽŪB ,,SPARNAI“    Kaimiški makaronai    85
20    PILNŲ NAMŲ BENDRUOMENĖ    Ekologiška žolelių arbata ,,Mozaika“    85
21    DAILOS KRONBERGOS ŪKIS ,,DARZI“    Šaltalankių džemas    84
22    VšĮ Utenos kolegija. Autoriai: Inga Kurpytė, Rūta Vaikevičiūtė, Monika Grižaitė. Vadovas – doc. Aloyzas Gudonis    Jogurtas praturtintas šaltalankių aliejumi    84
23    Lietuvos ir Norvegijos UAB ,,NORVELITA“    Šaltai rūkyta Atlantinių lašišų filė, vakuume    84

Parodos , , , , ,



Susiję straipsniai

Comments are closed.

Lankomumas


Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Archyvas

Rubrikos

Sekite mus per Facebook!

RSS srautas

Vorutos RSS srautas

Svetainės medis

Svetainės struktūra