Lietuviškas varškės sūris po pasaulį keliaus pašto ženklais

Autorius: Data: 2017-05-18, 11:13 Spausdinti

Lietuviškas varškės sūris po pasaulį keliaus pašto ženklais

www.voruta.lt

Lietuvos paštas tęsia pašto ženklų serijos „Kulinarinis paveldas“ leidybą. Šeštadienį, gegužės 20-ąją, apyvartoje pasirodysiančiame šalies tradicinę virtuvę reprezentuojančiame pašto ženkle bus pavaizduotas užsienio svečių už išskirtinį skonį ir unikalų gamybos procesą itin vertinamas varškės sūris.

Naująjį pašto ženklą, kuris bus išleistas 80 tūkst. egzempliorių tiražu, sukūrė dailininkas Domantas Vildžiūnas. Pristatomo pašto ženklo nominalas – 0,52 Eur.

„Džiaugiamės prisidėdami prie autentiško kulinarijos paveldo išsaugojimo, jo populiarinimo ir tradicijų tęstinumo. Tautinis paveldas – neatsiejama šalies įvaizdžio dalis. Naujuoju pašto ženklu ženklintos siuntos kiekvieną kartą leisdamosi į simbolinę kulinarinę kelionę plačiajam pasauliui pristatys išskirtinį Lietuvos gaminį“, – teigė Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Kartu su pašto ženklu, skirtu Lietuvos kulinariniam paveldui, bus išleistas ir pirmosios dienos vokas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujuoju pašto ženklu, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Lietuviška virtuvė keitėsi ir formavosi veikiama įvairių istorinių aplinkybių, tačiau varškės sūrio ruošimo tradicijomis Lietuvos dvarai garsėjo jau viduramžiais. Gamybos procesas iki šių dienų išliko beveik nepakitęs. Pagal senąsias lietuviškas tradicijas suslėgtas varškės sūris dažnai paskaninamas rupia druska, smulkintu česnaku arba kmynais. 2013 m. Europos Komisija varškės sūrį įtraukė į saugomų produktų sąrašą. Jis tapo trečiuoju lietuvišku saugomu produktu Europos Sąjungoje.

Lietuvos paštas ,



Susiję straipsniai

Post Your Comments

Lankomumas


Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Archyvas

Rubrikos

Sekite mus per Facebook!

RSS srautas

Vorutos RSS srautas

Svetainės medis

Svetainės struktūra