Kur pavalgyti Vilniuje?
Autorius: Voruta Data: 2019-08-19 , 14:50 Spausdinti

PR
Nuspręsti, kur pavalgyti Vilniuje arba kaip išsirinkti gerą restoraną (vietą pavalgyti), kuris nenuviltų ir patvirtintų liaudies mintį, kad „valgymas – vienas iš pagrindinių gyvenimo malonumų“, nėra lengva užduotis.
Iš tiesų, reikia atkreipti dėmesį į gana daug aspektų – nuo personalo elgesio Jums įžengus pro restorano duris iki Jūsų išlydėjimo. Kitaip tariant, vietą, kur pavalgyti Vilniuje, reikia rinktis įvertinus kaip Jus pasitinka restorano personalas, kokia restorano aplinka vyrauja, koks valgiaraštis siūlomas, ar sunku išsirinkti patiekalą, kaip vyksta komunikacija su restorano personalu, kaip esate išlydimas ir galiausiai – su kokia savijauta ir pasitenkinimu išeinate iš restorano.
Kaip suprasti, kad restoranas yra geras ir atitinka aukščiausius kokybės standartus?
- Profesionalus personalas. Sakoma, kad norint sėkmingo restorano, reikia jame apsigyventi. Iš tiesų šiuose žodžiuose yra tiesos, nes norint pelningai veikiančio restorano reikia nuolat būti virtuvėje, matyti restorane vykstantį veiksmą, kuris prasideda nuo maisto gamybos ir baigiasi svečių priėmimu, bendravimu. Tik aktyviai dalyvaujant restorano gyvenime galima tikėtis sukurti sėkmingai veikiančią vietą, kur pavalgyti.
- Aiški restorano koncepcija. Išsirinkus vietą, kur pavalgyti Vilniuje, ji turi aiškiai atskleisti restorano kūrėjo viziją – ar tai specializuota virtuvė, ar moderni vieta pavalgyti, o gal bistro. Svarbu suprasti ir vietos akcentą, t. y. ar tai profesionalus šefas, ar išskirtinis maistas, ar švieži produktai ir pan.
- Maisto kokybė. Kad ir kiek aspektų apimtų restorano vertinimas, tačiau maistas ir gėrimai vis tiek išlieka svarbiausi. Šis kriterijus apima virtuvės originalumą (tipą, stilių, savitumus), patiekalų asortimentą (patiekalų rūšį ir jų suderinamumą), patiekalams naudojamus ingredientus ir jų kokybę (kilmę ir šviežumą), patiekalų kompleksiškumą (naudojamų ingredientų kiekį, garnyro patiekimą ir patiekalo ruošimo techniką).
Labai svarbu ir skonio aspektai, t. y. patiekalų dermė, balansas ir unikalumas. Taip pat reikėtų įvertinti ir patiekalo patiekimą – naudojamus indus, serviravimo priemones ir bendrą estetiką.
- Gėrimų kokybė. Reikia vertinti ir pateikiamų gėrimų kokybę, rūšį bei unikalumą. Valgiaraštyje turi būti gana platus gėrimų pasirinkimas, įvairios jų rūšys. Beje, geroje vietoje, kur pavalgyti gėrimai turi būti suderinti su pagrindiniais patiekalais. Tai gero skonio ženklas.
- Aptarnavimo lygis. Šį restorano kriterijų lemia personalas ir jo elgesys su svečiais. Pasirinktos vietos, kur pavalgyti Vilniuje, personalas turi būti paslaugus, supratingas, geranoriškas ir puikiai išmanantis virtuvės bei maisto aktualijas. Bendras restorano įspūdis (svečių priėmimas ar pasitikimas, atmosfera, staliukų rezervacija ir kt.) turi būti sklandus ir nepriekaištingas.
- Restorano įrengimas ir dizainas – vidinė restorano aplinka, apimanti baldus, bendrą aplinką, stalo dekorą, estetiką, restorano tvarką ir jaukumą.
Tad svarstant, koks restoranas Vilniuje būtų tinkamas bei ieškant geriausios vietos pavalgyti, reikia atsakingai įvertinti visus kriterijus. Ir tik tuomet priimti sau geriausią sprendimą.
Komentarai
Naujienos
-
Viduramžių Japonijos elitinė kovotojų klasė – samurajai
-
Visa informacija apie COVID-19 vakcinas – tinklalapyje Koronastop.lt
-
Kaune paminėtos 98-osios Klaipėdos sukilimo metinės bei J. Zauerveino 190-osios gimimo metinės
-
Bronius Makauskas. „AUŠROS“ vaidmuo Lenkijos lietuvių gyvenime (60 metų sukaktį minint) tęsinys
-
Gabrielius Landsbergis ir Gabi Ashkenazi: Lietuva – Izraelis: istorija, sujungianti ateičiai
Lietuva
-
Visa informacija apie COVID-19 vakcinas – tinklalapyje Koronastop.lt
-
Kaune paminėtos 98-osios Klaipėdos sukilimo metinės bei J. Zauerveino 190-osios gimimo metinės
-
Muitinė 2020: pernai sulaikytas didžiausias cigarečių kontrabandos kiekis institucijos istorijoje
-
Gabrielius Landsbergis ir Gabi Ashkenazi: Lietuva – Izraelis: istorija, sujungianti ateičiai
-
Grįžtama prie ankstesnės pinigų grąžinimo už neįvykusias keliones tvarkos
Istorija
-
Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas V. Landsbergis: „Lietuvai teko sava istorinė misija – sulaužyti apgaulės ir smurto doktriną“
-
Istorija, kaip ir mados, sukasi ratu
-
Sufražizmo judėjimas Lietuvoje pirmaisiais Nepriklausomybės metais
-
Aldona Vasiliauskienė. Strazdelis archyviniuose dokumentuose
-
Žmogus, atsisakęs būti Lietuvos diktatoriumi (video)
Kultūra
-
Kariauti pratusi tauta. Lietuvių karinis elitas XIII-XIV a.
-
Šiemet bus pažymimi Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metai
-
Lygiai prieš šimtą metų buvo įkurtas pirmasis Lietuvos valstybės archyvas. Archyvų metų atidarymas
-
Sufražizmo judėjimas Lietuvoje pirmaisiais Nepriklausomybės metais
-
Aldona Vasiliauskienė. Strazdelis archyviniuose dokumentuose
Nuomonės, diskusijos, komentarai
-
Stasys Ignatavičius. Prof. Liudo Vailionio 135-osioms gimimo metinėms
-
Česlovas Iškauskas. Sausio 13-oji: savas šovė į savą…
-
Liutgarda Čepienė. Apie Teresės Butaitės-Plisienės knygą ,,Sunkiausia nugalėti save“
-
Napaleonas Kitkauskas: „Pastatai turi savo istorijas, o mums svarbu išsaugoti tiesą“
-
K. Garšva: LRT rūšiuoja net ir kalbininkus
Religija
-
Šiemet bus pažymimi Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metai
-
Prof. Libertas Klimka. Tautos žadintojui kun. Jonui Katelei – 190
-
Virginija Elena Bortkevičienė, Juozas Prasauskas. Valančius ir Kaunas
-
Marija Kaupaitė gali tapti pirmąja Lietuvoje gimusia šventąja
-
Prelatas Edmundas J. Putrimas: „Brangūs broliai ir seserys Kristuje, Su šventomis Kalėdomis!“
Renginiai
-
Lygiai prieš šimtą metų buvo įkurtas pirmasis Lietuvos valstybės archyvas. Archyvų metų atidarymas
-
Kviečiame dalyvauti virtualiame žaidime „Trys karaliai atkeliavo-visas svietas uždainavo“
-
Susipažinkite su tarmėmis iš arčiau moksliniame seminare „Lietuvių kalbos tarmynas: idėja, turinys ir realizacijos galimybės“
-
Dr. Dalios Kiseliūnaitės el. knygos „Klaipėdos krašto toponimai. Istorinis ir etimologinis registras“ pristatymas
-
Kovo 11-osios Lietuva muziejuose
Susiję straipsniai
-
VSAT pareigūnu galima tapti baigus 15 savaičių kursus
~ Kariuomenė, Naujienos, Reklama/Skelbimai
2020-10-31, 09:26
-
Senovinės technikos muziejus Smalininkuose prašo dovanoti arba parduoti senoviškas žvejybos priemones
~ Kultūra, Naujienos, Reklama/Skelbimai
2020-07-27, 11:28
-
Reklama – įvairi. O kokia yra geriausia?
~ Reklama/Skelbimai
2020-05-12, 13:42
-
Automobilių stiklų kaina – kaip išvengti permokėjimo?
~ Reklama/Skelbimai
2020-03-17, 15:55
-
„Tele2“ Kalėdos: 2,5 GB duomenų tik už 7,5 Eur/mėn., o išmanieji – iki 54 proc. pigiau
~ Reklama/Skelbimai
2019-12-12, 13:43